2014-04-04 Lite om vad som hänt den här månaden: jag har avslutat Paw Peds kattkurs och blivit godkänd,

Vi har fått vårat katterinamn och det blev Luvlee som vårat kennel namn, (det uttalas som Lovely)

Puma är anmäld till en utställning i Stockholm i påsk, nu får vi hoppas att inget stoppar oss den här gången, förra gången när vi skulle till Örebro så valpade våran Smulan den natten och morgonen, så vi kom aldrig iväg.

 

2014-03-09 Här finns en länk om mer information om HCM via Sveraks hälsoprogram  Se här!

 

 

 

2014-02-10 Idag var Puma hos veterinären för att kolla HCM och HD.

HCM är en hjärtsjukdom katter kan ha och det är bara en veterinär som är specialist som kan göra den undersökningen

HD är en förkortning av höftledsdyfplasi vilket är en höftleds defekt i ledskålen i bäckenet, de här testerna ingår i Pawpeds hälsoprogram för katter i avel för att minska de sjukdomarna, de testerna ska alla katter göra som man planerar att avla på, så vi får fram så friska katter som möjligt. Katten genomgår då två olika röntgen undersökningar.

Puma blev friad från HCM, hon blev friad på ena höften men fick en 1:a på andra, vilket som tur är inte är någon fara för henne eller hennes framtida kattungar så länge som kattpappan och hans släktingar är friade på båda höfterna.

Pumas föräldrar är DNA testade och friade vilket betyder att Puma automatiskt blir friad, och det finns då ingen ärftlig HCM i hennes släkt.

 

 

Puma är också anmäld till sin första utställning, den är i Örebro den 16/2

Nu är det ju så att det är ett helt företag att förbereda en Maine Coon inför utställning, en vecka innan börjar man med att duscha katten enligt konstens alla regler.

Det börjar med att man ger katten en inpackning sedan ska hon sitta med den ungefär en halvtimme, sen sköljer man bort det och löddrar in katten med oparfymerat diskmedel två gånger, sedan tvättar man med schampo och sist balsam

man ska såklart skölja noga mellan varje moment, när man tror man sköljt ut allt sköljer man en gång till. När de är duschade och klara blåser man deras hår så de inte ska frysa.

Ett par dagar innan utställningen ska hon duschas igen med schampo och balsam.

Nu är våran prinsessa så fin så fin : )

 

 

Jag har också börjat en kurs genom pawped som innehåller en massa bra att veta om kattens anatomi, beteende, foder, avel mm mm

Jag återkommer med hur det går med utställningen och kursen